Korfbalvereniging DVS'69

Door Vriendschap Sterk

Nieuws


Terug naar overzicht

06-11-2021

Coronaprotocol Sporthallen

De overheid heeft opnieuw moeten besluiten extra maatregelen te treffen om het Coronavirus in te dammen. Helaas hebben deze maatregelen ook gevolgen voor de georganiseerde binnensport. Vanaf a.s. zaterdag 6 november zal een ieder van 18 jaar en ouder, die gebruikt maakt van een binnensportlocatie of een binnensportlocatie bezoekt, een coronatoegangsbewijs moeten tonen. Deze maatregel zal dus ook gaan gelden voor alle gebruikers/bezoekers van de Ridderhal en de Sophiahal. Voor mensen met een functie op of in de sportaccommodatie geldt de CTB-verplichting niet.

Dit betreft o.a. beheerders, onderhoud professionals, trainers/coaches (ook van uitclubs), vrijwilligers en leraren.

De verantwoordelijkheid voor het uitvoeren en naleven van de maatregelen ligt bij de gebruikers/verenigingen (de sportaanbieders) zelf. Het is dus aan de gebruikers/verenigingen zelf de taak om er voor te zorgen dat alleen leden/bezoekers met een geldig coronatoegangsbewijs aanwezig zijn in de sporthallen.

Wij beseffen dat deze maatregelen veel van een vereniging gaat vragen. Wij hebben dan ook als Stichting Cascade direct contact gezocht met de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en gevraagd of er voor gebruikers/verenigingen ondersteuning beschikbaar gesteld kan worden. Vandaag hebben wij vernomen dat de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht de verenigingen in beide sporthallen ook inderdaad gaat ondersteunen. De ondersteuning zal zijn van maandag t/m vrijdag tussen 16:00-23:00 uur en is vooralsnog tot eind november.

Voor de zaterdagen zijn het de verenigingen zelf die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering.

Concreet betekent dit dat er vanaf a.s. maandag 8 november iedere doordeweekse dag tussen 16:00-23:00 (ma t/m vr) een beveiligingsmedewerker bij de hoofdgangen van beide sporthallen staat. Iedereen, van 18 jaar en ouder, zal dan gevraagd worden om een geldig CTB en legitimatiebewijs te laten zien. Van u als vereniging/gebruiker wordt verwacht deze medewerker te respecteren en te ondersteunen daar waar nodig. Hij is er tenslotte om u als verenigen te ondersteunen, zodat u zich bezig kunt houden met de sport.

 2021-11-06 coronaprotocol Sporthallen.pdf


Terug naar overzicht